1.0 / July 20, 2013
(4.0/5) (264)
Loading...

Description

Jom pelajari cara-cara menggunakan kordgitardan bermain gitar dengan betul....

App Information Belajar Main Gitar

 • App Name
  Belajar Main Gitar
 • Package Name
  com.andromo.dev242438.app227571
 • Updated
  July 20, 2013
 • File Size
  1.2M
 • Requires Android
  Android 2.1 and up
 • Version
  1.0
 • Developer
  jakilagua
 • Installs
  10,000 - 50,000
 • Price
  Free
 • Category
  Entertainment
 • Developer
 • Google Play Link

jakilagua Show More...

Belajar Mengaji dan Tajwid 1.0 APK
jakilagua
Al-Quran ialah Kitabullah yang terakhir yangditurunkan kepada Nabi Muhammad s.a.w. Al-Quran merupakan senjatayang paling mujarab yang melimpah ruah, mata air yang tidak mungkinkering, di dalamnya penuh dengan nur hidayah rahmat dan zikir.Dari Aisyah r.a telah bersabda Rasulullah s.a.w:Sesungguhnya tiap-tiap sesuatu itu mempunyai kemegahan yang manamanusia berbangga dengannya dan menjadi kemegahan kebanggaan umatkuialah Al-Quran yang mulia.
Zikir Munajat 1.0 APK
jakilagua
Pengertian zikir ialah mengingati ALLAH.Zikiradalah sebahagian daripada rangkaian iman yang diperintahkanagarkita melakukannya setiap saat. Mengingati ALLAHmendorongkanseseorang melakukan suruhanNya danmeninggalkanlaranganNya.Mengingati ALLAH adalah usaha yang berkesanuntukmempertingkatkan keimanan dan ketakwaan kepada ALLAH.MengingatiALLAH setiap masa juga merupakan usaha untuk memperolehikeampunandan keredhaan ALLAH S.W.TZikir adalah pembersih hati yang kotor Firman ALLAH :Dan janganlah engkau turut orang yang kami lalaikan hatinyadarimengingati kami dan ia memperturutkan hawa nafsunya keranaituadalah pekerjaan melewati batasSahabat Rasulullah s.a.w, Muaz bin Jabal pernahmemberitahu,“Tidak ada sesuatu pun yang dapat menyelamatkan seoranghambadaripada azab Allah, melebihi zikir kepada-Nya.”Sabda Nabi S.A.W yang bermaksud: “Dua kalimah yang ringandilidah,berat di atas neraca timbangan dan disukai oleh Tuhan YangMahaPengasih ialah: SubhanAllahi wabihamdih,SubhanAllahil-`Azim“(Hadith Riwayat Bukhari & Muslim)
Badminton Skill 1.0 APK
jakilagua
This app is shortcut for Badminton fan easytowatch videos from YOUTUBE. You can improve your Badminton skillandtechnic by different professional coach and player.Selectthechannel and you will be presented with a list of theavailablevideo clips. Just click video you want to watch andenjoyit....
Belajar Main Gitar 1.0 APK
jakilagua
Jom pelajari cara-cara menggunakan kordgitardan bermain gitar dengan betul....
Sheikh Mishary Al Afasy 1.0 APK
jakilagua
Sheikh Mishary bin Rashid Alafasy (الشيخمشاريبن راشد العفاسي‎) born in Kuwait in September 5, 1976) is aKuwaitinational, a qari and a munshid.Sheikh al-ʿAfāsī studied attheCollege of the Quran and Islamic Studies at the IslamicUniversityof Madinah ,and specialized in the ten readings andtranslations ofthe Quran. He has been certified by a number ofscholars of Quranand recited before several renowned Qaris.
Penjagaan Kereta & Keselamatan 1.0 APK
jakilagua
Penjagaan Kereta & Keselamatanmerupakanaplikasi asas kepada permasalahan kenderaan dan caramengatasinyaserta ciri-ciri keselamatan yang perlu dilakukan.Semoga aplikasiini sedikit sebanyak dapat memberi panduan danpengetahuan kepadasemua.
Loading...